Campanyes i estudisPresentem el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i...

Presentem el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una situació a revertir, de Josep Reyner

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLE

L’economista Josep Reyner fa una nova aportació a la temàtica del dèficit fiscal català amb un llibre que combina alhora la recerca i l’aprofundiment amb una voluntat divulgativa que pugui arribar a les persones no enteses en economia.

La Fundació Vincle neix el 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits i focalitzant els esforços en la llengua catalana com un vincle comú i en la cohesió social i econòmica dels territoris català, valencià i balear. Actualment posa el focus en la campanya de l’Euroregió Mediterrània i de la llengua a l’empresa.

Presentació de l’estudi

El proper dimecres 3 de juliol a les 18.30 h la Fundació Vincle presentarà el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una situació a revertir, de l’economista Josep Reyner, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, principal, sala d’actes, Barcelona).

Tot i que sobre el dèficit fiscal català s’han escrit multitud de llibres, informes i articles, el llibre de Reyner aporta novetats fruit de la recerca –sobretot amb l’impacte pel que fa al benestar entre la ciutadania i com afecta la competitivitat en les empreses–, actualitza les dades i hi dona un enfocament divulgatiu que busca nous lectors més enllà d’economistes i especialistes.

L’objectiu del llibre

Aquest llibre tracta del dèficit fiscal, i intenta explicar què és, com sorgeix i quins efectes té tant des del punt de vista individual com col·lectiu. Però també explica per què moltes vegades s’exclou del debat públic i per què, si això no es pot, es busca la forma d’embolicar-lo confonent de forma interessada conceptes i objectius. El llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una situació a revertir, té un propòsit a la vegada didàctic però també de denúncia, i incideix en alguns aspectes que no es tracten habitualment, com, per exemple, els efectes macroeconòmics que implica per a les societats que el pateixen. I, finalment, combat alguns mites que pretenen justificar els nivells actuals d’aquest dèficit.

El dèficit fiscal, una de les columnes vertebrals de l’Estat espanyol

Parlar del dèficit fiscal és parlar d’una de les columnes vertebrals sobre les quals està constituït l’Estat espanyol, tant com la monarquia borbònica. La lluita per rebaixar el seu nivell o per eliminar-lo és en si mateixa un qüestionament del mateix Estat i de l’statu quo que perpetua el poder de determinats sectors. Només per això paga la pena no defallir en la seva divulgació, encara que sigui contra la voluntat de propis i estranys o contra conjuntures de l’“ara no toca”.

Informació bàsica

El llibre de Josep Reyner, economista i president de la Comissió d’Economia Catalana del Col·legi d’Economistes, serà presentat per Albert Carreras, catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra. També hi intervindran Mireia Plana i Jordi Manent, patrona i coordinador de la Fundació Vincle respectivament.

El llibre s’ha publicat en paper i també en digital, la versió de la qual us podeu descarregar aquí.

Trobareu més informació en el web www.fundaciovincle.com


Presentació de: Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una situació a revertir, de Josep Reyner
Dia: dimecres 3 de juliol de 2024
Hora: 18.30 hores
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, principal, sala d’actes, Barcelona)
Conferenciants: Josep Reyner, Albert Carreras, Mireia Plana i Jordi Manent.

Tothom hi és convidat.


Notícies recents

Aquest Sant Jordi regala el llibre sobre el dèficit fiscal català de Josep Reyner i publicat per la Fundació Vincle

La Fundació Vincle acaba de publicar el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una...

El web “El català és negoci” es renova per arribar a nous públics

El 2021 la Fundació Vincle, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, va crear el web www.elcatalaesnegoci.cat,...

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...