La Fundació Vincle anem desplegant el nostre Projecte d’arrelament lingüístic a l’Eix Besòs (2020-2021). A principis de maig van continuar els tallers de temes lúdics adreçats a la població juvenil de zones sociolingüístiques on el català no és la llengua de comunicació habitual i que, en molts casos, bàsicament o només arriba als joves per l’escola i l’institut.
Així que el passat 3 i 4 de maig la Fundació Vincle va ser present al Centre Sant Jaume del barri del Gorg de Badalona. El Centre, que existeix gràcies a l’impuls i el suport de la Fundació Carles Blanch i que aviat celebrarà els 25 anys, fa una gran tasca social d’acollida, seguiment i reforç d’aquells alumnes que tenen problemes amb els estudis. Núria Arias, portaveu del Centre, el defineix així: “és una entitat sense ànim de lucre que ens dediquem a acompanyar els processos socioeducatius d’infants i joves i les seves famílies en risc d’exclusió social i amb risc de vulnerabilitat, especialment a la zona de Badalona sud” (vegeu-ne una entrevista aquí)
El Centre sant Jaume <és una entitat sense ànim de lucre que ens dediquem a acompanyar els processos socioeducatius d’infants i joves i les seves famílies en risc d’exclusió social i amb risc de vulnerabilitat, especialment a la zona de Badalona sud>, afirma la seva portaveu
Durant aquests dies el tallerista Eduard Secrest va ser la persona que va dur a terme les sessions. Es feien classes de grups reduïts i l’atenció era personalitzada. A la primera part de la classe l’Eduard explicava què són els mems, quin és el seu llenguatge i com es poden construir, i a la segona part els nois i noies havien de fer els seus mems, això sí, en català. Els alumnes van mantenir l’interès pel taller, però la seva predisposició a parlar en català va ser irregular: va ser molt més activa el dilluns 3 que no pas el dimarts 4. I nosaltres ja els diem: si no practiqueu el català a l’aula, quan ho fareu?
La predisposició dels noies i noies a parlar en català durant els tallers va ser irregular: va ser molt més activa el dilluns 3 que no pas el dimarts 4. I nosaltres ja els diem: si no practiqueu el català a l’aula, quan ho fareu?
Eduard Secrest és un artista visual jove, nascut a Olot, que fa intervencions murals a les ciutats. És graduat en Belles Arts, i té diverses obres fetes de grafitti en ciutats com Barcelona, Girona, Madrid i Londres.